Krydstogt


Vi har nu være på 5 Krydstog og vil derfor gerne skriver om vores erfaringer.

Vi har være med  Azamara Journey, Nieuw Amsterdam, MSC Opera, Norwegian Epic, MSC Meraviglia

Læs vores beskrivelse af skibene på følgende link

http://blog.larsole.dk/post/Azamara-Journey

http://blog.larsole.dk/post/Nieuw-Amsterdam

http://blog.larsole.dk/post/MSC-Opera

http://blog.larsole.dk/post/Norwegian-Epic

http://blog.larsole.dk/post/MSC-Meraviglia

 

 


Priser

Tilbud er altid indre kahyt uden vinduer, der skal betales mere får at kommer til de bedre kahytter. Det er som regel med fuldpension men vand, kaffe, the er med, men mange tilbud er uden alkoholiske drikke. På nogle skibe skal der betales drikke penge som er et fast beløb om dage ca. 70 kr.

Boarding pass
Når man har betalt får man link til deres hjemmeside, hvor man opretter en konto, og indberette oplysninger om jer selv, samt kontakt personer, hvis der sker en ulykke, Mastercard oplysninger m.m. og det her du kan læse om og bestille landture. Efter du en periode kan du printe dit Bording Pass ud.

Fly
Skal i frem til skibet med fly ville jeg komme dagen før, og bo på et hotel, hvis  flyet bliver forsinket og skibet er sejlet, skal i jo videre til næste havn. 
Sidste dag er landgang typiske mellem kl. 7 – 9

Redningsøvelse
Inden vi sejler, skal vi lige lære at finde redningsbåden, vi bliver informeret, og der lyder en alarm. På det ene skib skulle vi finde vores regnings båd, det andet skulle vi gå til teatersalen, vi bliver instrueret i at tage en redningsvest på, og bliver registret om vi er mødt op, så det er bare at møde op  

Landture
Der kan til købes udflugter med bl.a. bus, disse kan købes om bord eller bestilles hjemme fra.
Man skal være klar over ved at købe hjemme fra, skal det betales med det samme, men så er i også sikret på at man kommer på turen, de kan være booket.
De koster 300 – 1000 kr. pr person nemt 500 kr. så det skal man lige have med i sit budget.

Det lille plastikkort
Når man ankommer får man et lille plastikkort, som låser kahytten op, men det er også et betalingskort om bord, det pengeløst samfund om bord, dit masterkort er knytte til en konto som kortet trækker på. Bemærk hvis du vælger at bruge et VISA kort er der en max udenlands limet om måneden, uanset hvor mange penge du har på, Dette loft ramte vi. Mastercard er bedst til dette. Det lille kortet er også din identifikation, når du forlader og kommer tilbage til skibet.
Hold det altid på dig.

Tender
Når skibet ikke kan komme ind i havnen, så sejler de os i land med små både, det er faktisk regnings båden. De er med tag, men også meget åben, og de har enligt lidt svært ved at styrer dem. Udstødning kan godt komme i kabine, når vi bliver læsset af og på, utroligt de ikke løst det. Det er ikke noget problem at komme af og på.

Personale
Personale om bord er altid meget venlige og hjælpsom, selv ham der pudser gelænder siger how are you? eller everything is fine? nu.. skal du ikke svar på, det er amerikansk getstus, sig bare ok eller fin. 
Tjener i restaurant er de meste effektive vi har set,  jeg ture godt ansætte en tjener, der har været ansat på et krydstogskib. Det er forøvrig sjovt at register den organisation hierarki der i personalet, hvis en mellemleder opdager der mangler rødvin i mit glas, så er han der som en mis. 
På de 2 skibe vi har været med, kommer der altid en tjener med en stor peberkværn og spøger om du vil have peber, en lidt sjov skik. Har du fødselsdag synger de får dig.
Under evaluering af krydstoget er det en god id at skrive navnet på en person, du syntes der var god, det hjælper hans forfremmelse på skibet 
 
Telefon
Slå data trafik fra, men også Imessage hvis du har iphone ellers får du ingen sms før du har datanet, der skal slås fra imens du har data net. Man sejler tit igennem nogle tidszoner, hvis din telefon kan finde tidszone automatisk, kan det godt snyd, nogle gang er der ikke forbindelse til land, også tager din telefon skibs telefon system og telefon tror pludselig du er i USA via skibes satellit, slå det fra og stil klokken selv.     

Fotografen
Der står en fotograf nogle gange og vil tag et billede, lad ham bare tag det billede, du skal først betale hvis du kan lide det, det bliver udstillet et eller andet sted. De er ret dyre de billeder 25$ pr stk. Det første bliver taget når man lige har checket ind, her står man så i sit rejsestøj og rejsehår med et billeder af skibet bagved, det er man ikke helt mentalt klar til på det tidspunkt, eller hvad med sammen med kaptajn eller en udstoppet elg. jeg har aldrig købt det.

Keder i jer ikke
Kan man få tiden til at gå om bord på det skib, det spørgsmål høre jeg tit.
Nej da, en ny havn hver dag, det sejler om aften og natten, og det ankommer næste dag imens du står op. Så skal du jo i land, på en bus tur, eller udforske på egen hånd.
Jeg ser på havnene hjemme fra via Google maps, her kan man godt lure af, om man kan gå til nogle spænde ting på egen hånd, eller om det er industrihaven. Der er tit forretninger og taxa hvor vi ligger, der komme jo 2000 mennesker i land ik, penge at tjene for de lokale.
Når man kommer tilbage skal der bades og spises, aften går med spisning og se på show
On the sea betyder en hele dage på søen, her slapper man af, eller går til nogle af alle de aktiviteter der er om bord, hvis du keder dig så er det din egen skyld.

MVH http://LarsOle.dk